У Польщі процвітає незаконний азартний бізнес

14/09/2022

Національна податкова адміністрація (KAS) програє у боротьбі з нелегальними букмекерами. За нинішнім законодавством неможливо притягнути до відповідальності іноземних операторів азартних ігор.

У Польщі нелегально працюють найбільші букмекерські контори. Вони ухиляються від сплати податків у країні, проте витрачають десятки мільйонів євро на спонсорство відомих футбольних клубів за кордоном. Нелегальні оператори ухиляються від сплати податків у Польщі, працюють без дозволів і переважно мають ліцензії таких країн, як Мальта, Кюрасао, Панама. 

Парламентарії звернулися до Міністерства юстиції з проханням надати інформацію про всі справи, порушені проти нелегальних операторів грального бізнесу, починаючи з 2016 року. Справа завершилася тим, що Мін’юст перенаправив запит до Мінфіну. Відповіді з Міністерства фінансів не досить оптимістичні.

«У поточній правовій ситуації неможливо притягнути до відповідальності іноземних операторів офшорного ринку, які організовують азартні ігри через Інтернет, у зв’язку з порушенням польського правового порядку в рамках Закону про азартні ігри».

– відповів заступник міністра фінансів Артур Собонь на запит депутатів

Тим часом експерти оцінюють, що незаконний оборот коштів в гральному бізнесі в Польщі становить до 15 мільярдів злотих.