Уряд Індії просить Google видалити рекламу міжнародних букмекерських компаній

10/12/2022

Міністерство інформації та телерадіомовлення Індії (MIB) звернулося до Google з проханням припинити показ у пошуковій системі «сурогатної реклами зарубіжних букмекерських компаній».

У рамках боротьби з незаконними азартними іграми в Інтернеті міністерство націлилося на рекламу букмекерських компаній у Google та YouTube. Під прицілом опинилися такі бренди як Fairplay, Betway, PariMatch та 1xBet. Цей крок послідував за недавньою вимогою уряду про те, щоб мовні компанії та служби потокового відео припинили рекламу гральних брендів, які не мають ліцензії на роботу в Індії.

Згідно з повідомленнями місцевих новин, представник міністерства підтвердив, що лист, надісланий до Google India, містить прохання до компанії припинити всю пряму і сурогатну рекламу гральних компаній як у Google, так і на YouTube.

«Після нашого останнього повідомлення від 3 жовтня телеканали та ОТТ-плеєри перестали показувати рекламу онлайн-букмекерських контор, але нам стало відомо, що багато таких оголошень показуються на YouTube та Google. Ми попросили Google негайно припинити це».

Роланд Ландерс, генеральний директор AIGF, сказав, що найбільш проблематичним аспектом офшорних гемблінгових компаній є те, як вони дуже активно просувають та рекламують свої нелегальні сервіси серед індійських споживачів:

“Вони запускали безперервну рекламу під час телетрансляцій спортивних подій. Крім того, вони використовують друковані та цифрові засоби масової інформації, а також спонсорують спортивні команди, щоб ще більше проникнути у свідомість населення. Ми навіть бачимо, як відомі впливові особи зі спортивним та розважальним минулим схвалюють це.”