Україна не втратить гроші при анулюванні будь-якої ліцензії букмекерів

28/07/2022

При анулюванні ліцензії будь-якої букмекерської компанії, яка була видана Комісією з регулювання азартних ігор та лотерей, гроші, які були сплачені за цю ліцензію, залишаться в держказні. Про це йдеться в ЗУ “Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор”, пише УНН.

“У разі анулювання Уповноваженим органом (КРАІЛ) ліцензії сплачена частина плати за таку ліцензію не повертається”, – йдеться в ЗУ. Анулювати ж ліцензію можуть з низки причин, зокрема якщо ліцензіат співпрацює з державою-агресором.

“Документальне підтвердження встановлення факту контролю за діяльністю ліцензіата (…) резидентами держав, що здійснюють збройну агресію проти України, у значенні (…) та/або дії яких створюють умови для виникнення воєнного конфлікту, застосування воєнної сили проти України”, – повідомляється в ЗУ.

Нагадаємо, що у червні 2022 року Національна поліція відкрила кримінальне провадження щодо трьох компаній, які намагались займатись в Україні гральним бізнесом: “Плей Фан Інвпестмент”, “Вбет Україна” і “Твоя беттінгова компанія” (1xBet). Головне слідче управління Нацполіції підозрює, що компанії займались приховуванням доходів та виведенням коштів у “тінь” – статті 362 (втручання у роботу комп’ютерних систем) та 209 (незаконні фінансові операції) Кримінального кодексу України.