Раді рекомендують заборонити перебувати на спрощеній системі оподаткування казино та букмекерам

15/10/2022

Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики рекомендує Верховній Раді схвалити за основу та в цілому законопроєкт №8079 про внесення змін до підрозділу 8 розділу ХХ Податкового кодексу України щодо заборони перебування грального бізнесу на спрощеній системі оподаткування.

Законопроєктом пропонується внести зміни до перехідних положень Податкового кодексу та передбачити, що на спрощеній системі оподаткування не можуть перебувати компанії, які здійснюють діяльність з організації, проведення азартних ігор, лотерей (крім розповсюдження лотерей), парі (букмекерське парі, парі тоталізатора).

Таким чином, у разі підтримки депутатським корпусом законодавчої ініціативи гральні заклади не зможуть перебувати на спрощеній системі та сплачувати щомісяця до бюджету лише 2% від обороту.

За інформацією депутата Ярослав Железняка, до переходу на спрощену систему гральні заклади сплачували податків на 200 тис. грн на день. Після переходу на спрощену систему сплата єдиного податку становить приблизно 23 тис. грн на день.

Як відомо, на час воєнного стану значна частина бізнесу отримала можливість перейти на спрощену систему оподаткування та сплачувати 2% від обороту.

Автор: Ярослав Конощук