Миколаївцю за організацію підпільного казино загрожує штраф майже 700 тисяч гривень

25/08/2022

Миколаївські правоохоронці закінчили розслідування щодо злочинного угруповання, яке організувало підпільний гральний заклад в орендованому приміщенні в центрі міста. Як повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області, Миколаївська обласна прокуратура направила обвинувальний акт до суду для розгляду по суті.

“У лютому слідчі слідчого управління поліції спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань у Миколаївській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури викрили та припинили незаконну діяльність 37-річного мешканця Миколаєва. Разом із трьома спільницями віком 26 та 34 років вони організували гральний заклад, який облаштували в орендованому приміщенні у центрі міста. Під час досудового розслідування слідчі встановили, що для пошуку клієнтів адміністратори закладу створили канал в одному з месенджерів, через який кожну зміну надсилали до 100 смс-повідомлень різним абонентам. У повідомленні містилася інформація з посиланням на сайт та можливість проведення азартних ігор у мережі Інтернет. Також адміністратори надавали консультації гравцям щодо реєстрації на веб ресурсі, поповнення рахунку тощо”, – сказано у повідомленні.

За вказаним фактом правоохоронці проводили розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 203-2 Кримінального кодексу України – незаконна діяльність з організації чи проведення азартних ігор, лотерей, вчинена організованою групою осіб. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 тисяч гривень) з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном на один рік.