Макао робить ставку на цифрову валюту

17/10/2022

Місто Макао, особливий адміністративний район Китаю, де знаходиться процвітаюча індустрія казино, прагне надати цифровій валюті статусу законного платіжного засобу, оголосила Виконавча рада Макао.

Хоча у оголошенні не згадуються будь-які конкретні цифрові валюти, воно з’явилося на тлі амбітного розгортання Китаєм своєї цифрової валюти центрального банку (CBDC), цифрового юаня або e-CNY, і потенційно може зміцнити економічні та юридичні зв’язки міста з материком.

Тим часом, інсайдери гральної індустрії обговорюють, чи дозволяє законодавство регіону використовувати цифрові валюти в жвавій ігровій сцені міста.

Законопроект «Правовий режим створення та випуску валюти», також пропонує карати за відмову приймати законний платіжний засіб як адміністративне правопорушення зі штрафом для правопорушників у розмірі від 1000 патак (123,70 долара США) до 10 000 патак (1237 доларів США) .

Макао розраховує на досвід Китаю у розробці свого цифрового юаня, щоб, можливо, запровадити власну CBDC, щоб створити систему CBDC, «спираючись на національну технічну міць», заявив у червні міністр економіки та фінансів Лей Вай Нонг.