КРАІЛ попереджає про недопустимість зв’язків організаторів азартних ігор з країною агрессором

08/08/2022

​​В умовах введення в Україні правового режиму воєнного стану внаслідок військової агресії російської федерації, особливо актуальним є питання дотримання організаторами азартних ігор законодавчих обмежень щодо наявності будь-яких звʼязків з державами-агрессорами.

Серед вимог до організаторів азартних ігор, встановлених Законом України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор», окремо визначені вимоги щодо заборони здійснення управління діяльністю організаторів азартних ігор громадянами держав, що здійснюють збройну агресію по відношенню до України у тому числі за рахунок здійснення опосередкованого чи іншого контролю за діяльністю ліцензіатів з боку резидентів російської федерації та республіки білорусь.

Одним з пріоритетних завдань КРАІЛ, як центрального органу виконавчої влади зі спеціальним статусом, що забезпечує державне регулювання діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор та лотерей, є забезпечення дотримання організаторами азартних ігор вимог законодавства.

Враховуючи вище викладене, КРАІЛ наголошує на необхідності неухильного дотримання положень чинного законодавства України, недопустимості будь-яких звʼязків організаторів азартних ігор з державами, що здійснюють збойну агресію проти України: російською федерацією та республікою білорусь, а також недопустимості проведення будь-якої діяльності на їх територіях та/або на тимчасово окупованих територіях.

Будь-яка діяльність на територіях російської федерації та республіки білорусь, і як наслідок сплата податків до їх бюджету сприятимуть фінансуванню військових злочинів і терористичних актів проти мирного населення України.

Український бізнес сьогодні, як ніколи, повинен стати на захисті інтересів України та вживати усі можливі заходи спрямовані на зменшення можливості економіки агресорів фінансувати військові дії в Україні.

Переможемо тільки разом!
Все буде Україна!