А це ідея: у центрі Риги намагаються відкрити готель над гральною залою, щоб врятувати її

14/11/2022

У Ризі добігає кінця перехідний період, до закінчення якого гральні компанії повинні закрити зали в історичному центрі Риги. Термін дозволів для роботи багатьох залів уже минув, деякі ще можуть діяти кілька місяців. Однак можливість зачепитися в центрі бізнесу, що викликає залежність, як і раніше, дає передбачений законом виняток, що дозволяє азартні ігри в чотирьох- і п’ятизіркових готелях. Компанія “Alfor” вирішила врятувати гральний зал в історичному центрі, облаштувавши над ним чотиризірковий готель.

У самоврядування виникли сумніви, що сертифікат на чотири зірки було отримано чесно, і поліція розпочала з цього приводу перевірку, повідомляє програма Латвійського телебачення “de facto”. Щоб зберегти зал у Ризі на перетині вулиць Брівібас і Дзірнаву, компанія “Alfor”, яка частково належить Янісу Зузансу і управляє гральними залами “Fēnikss”, вирішила перебудувати поверхи над залом у чотиризірковий готель. Дозвіл на будівництво Alfor отримала менше півтора року тому. До закриття зали закінчити готель не вдалося.

“Гральний зал, розташований у цій будівлі, закінчив свою роботу наприкінці жовтня. В ідеалі нам би хотілося, щоб цієї перерви не було”

– зазначила керівник відділу корпоративних комунікацій “Alfor” Ліва Бісенієце

Хоча готель ще не був добудований, у квітні “Alfor” звернувся до Ризької думи за новим дозволом на проведення азартних ігор. В якості обґрунтування компанія представила сертифікат, виданий “Latvijas Viesnīcu un restorānu centrs”, що свідчить, що готель над гральною залою відповідає статусу чотирьох зірок. Ризька дума у ​​дозволі відмовила, а також ініціювала перевірку об’єктів. Перевірка цього місця показала, що там точно не працює чотиризірковий готель. Це місце, де проводяться будівельні роботи.

“У нас у комітеті постало питання, як компанія могла отримати довідку про те, що там чотиризірковий готель?”

– сказала віце-мер Риги Лінда Озола

Державна поліція почала розслідування цього випадку. Представник “Alfor” заперечує навмисний обман і каже, що сталося непорозуміння. Компанія не знала, що сертифікат ще не дійсний.