Активістка подала в РНБО звернення з вимогою накласти санкції на російського букмекера 1xBet

04/08/2022

Громадська активістка та блогерка Тетяна Локацька вимагала від Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) накласти санкції на російського букмекера 1xBet, якому Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей 30 березня видала ліцензію на роботу в Україні. Про це Локацька написала у своєму Facebook.

“Є така багатьом відома російська букмекерська контора 1xBet. У розпал війни, 30 березня, коли наші воїни вибивали орків із-під Києва, у цьому самому Києві дуже цікаві люди з Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) видають дві ліцензії цьому букмекеру на роботу в Україні. Підіймається шум, ЗМІ пишуть, розслідувачі розслідують, петиція на сайті президента з вимогою заборонити російським букмекерам працювати в Україні набирає 26 тис. голосів, і… тиша”, – заявила активістка.

Вона переконана, що рішення РНБО допоможе вирішити проблему, тому що всі інші державні та правоохоронні органи й надалі “чухатимуться” та “не помічатимуть” її. У зверненні Локацька зазначає, що ліцензії 1xBet не анульовано, сайти букмекера не заблоковано, незважаючи на суспільний резонанс.

“Дозвіл російському букмекеру легально збирати персональні дані українців та їхні документи, що передбачено законодавством для ліцензованих операторів азартних ігор – це злочин за умов повномасштабної агресії РФ проти України. Та й у принципі будь-яке співробітництво з російським бізнесом і РФ загалом лише на рівні держави викликає безліч запитань до тих, хто це робить”, – написала активістка.

Джерело