Антон Кучухідзе: Ми виступаємо за створення широкої платформи діалогу в форматі “Government + Business”

01/03/2023

Сьогодні направив разом з тотальною більшістю легальних організаторів азартних ігор наземного сегменту колективне звернення до всіх поважних представників державної влади, які так чи інакше мають дотичність до формування та реалізації загальної державної політики у сфері азартних ігор.

В ідеалі, для врятування сфери легальних азартних ігор в Україні, ми виступаємо за створення широкої платформи діалогу в форматі “Government + Business”. Ми – відкриті до комунікації!

Наше бачення дуже просте:

1. Ми хочемо максимально підтримати нашу країну в прагненні наповнювати державний бюджет, й ми це довели до початку другої хвилі рашистського вторгнення 24 лютого 2022 року: всі ліцензійні зобов’язання легальними компаніями за 2021 рік були виконані.

2. Нова хвиля агресивної війни рашистів проти України кардинально змінила економічні можливості нашої держави та умови розвитку грального бізнесу: легальні гральні заклади знаходяться в прифронтових містах, а деякі взагалі під окупацією, немає необхідного для розвитку наземного гемблінгу туристичного потоку людей, вимушене внутрішнє переміщення населення теж змінило демографічну мапу нашої держави, були великі проблеми із забезпеченням світла відповідних легальних закладів, на фоні війни надзвичайно виросла кількість нелегального наземного сегменту й т.д.

3. Не дивлячись на вищезазначене ми все одно готові наповнювати бюджет держави, особливо під час війни. Але просимо врахувати реалії, що в Україні найбільші ліцензійні платежі в Європі, й одночасно проти нашої держави терористична росія веде найбільшу континентальну війну в Європі після Другої світової війни.

4. Враховуючи масштаби та наслідки війни проти нашої держави ми пропонуємо під час дії воєнного стану внести такі зміни до законодавства:

  • внести зміни до 314ї Постанови Кабміну, тим самим збільшити терміни оплати ліцензійних платежів до 180 календарних днів;
  • на період дії воєнного стану, плата за ліцензію на провадження діяльності з організації та проведення азартних ігор у гральних закладах казино для міста Києва встановити у розмірі 18 000 (вісімнадцять тисяч) мінімальних заробітних плат та 9 000 (дев’ять тисяч) мінімальних заробітних плат для інших населених пунктів (крім міста Києва);
  • встановити, що на період дії воєнного стану, ліцензійні платежі за гральні автомати сплачуються за базовою ставкою (6 МЗП) незалежно від термінів запровадження ДСОМ в т.ч. не застосовувати частини 3 розділу XI Профільного закону;
  • встановити можливість оплати Операторами ліцензійних платежів за кожні 3 місяці дії ліцензії.

Ми переконані, що виконання цих позицій допоможе державі зберегти сферу легального гемблінгу, а нам наповнювати бюджет держави!

Антон Кучухідзе